Конци за подмладяване

Принцип: в по-дълбокия слой на епидермиса се поставят конци, които придържат отпуснатите тъкани. Те са невидими и могат успешно да коригират линията на скулите и веждите, овала на лицето, шията. Чрез тази техника се премахват дълбоките бръчки на челото и около устата.

Как протича: За един час под местна упойка лекарят поставя поддържащите конци в отпусналите се участъци от кожата, като си служи с игла. Пациентът е в състояние да продължи нормалните си дейности още през следващите няколко дни. Тази техника може да се комбинира с други: пилинг, запълване на бръчки, лифтинг.

Предимства: Този лифтинг без скалпел не изисква хоспитализация, нито пълна упойка. Не остават следи, няма отоци и болки. Той като не се третират мускулите, няма никаква опасност от деформация на израза на лицето. Резултатът трае около година.

Недостатъци: Трябва да се реагира при първите признаци на отпускане на кожата. След 55 - годишна възраст конците не могат много да помогнат. След сеанса може да се усетят болки или пък чувство за „дърпане", но това бързо отминава. В по-редки случаи се стига до хематоми, които също бързо преминават. Най-неприятното, което може да стане, е конецът да предизвика гънка при устните - това се коригира с инжектиране на специален продукт. Невинаги пациентите са доволни от резултата и понякога се налага допълнителна процедура.