Мезолифтинг за подхранване

Принцип: Инжектиране на специфични смеси от витамини, минерали и олигоелементи в повърхностния слой на епидермиса. Успоредно с това на хапчета се приемат продукти, улесняващи снабдяването на кожата с кислород и образуването на колаген.

Как протича: дерматологът, специално обучен в техниката на мезо-терапията, приготвя коктейл според специфичните нужди на всеки, както и в зависимост от евентуалните контраин-дикации. Той извършва последователно инжектиране на съвсем малки дози от сместа, като използва малка спринцовка или подобен на пистолет уред, разработен специално за метода. Необходими са няколко сеанса. Постепенно ефектът става видим. Понякога е уместна употребата на обезболяващ крем.

Предимства: Мезолифтингът въздейства на първопричината за отпускането на кожата, за разлика от естетичната хирургия или класическите инжекции с колаген и ботокс. Чрез тази техника се запълват проблемните зони. Кожата е по-влажна, по-еластична и по-гладка, а тенът се освежава. Освен това мезолифтингът има и предпазен ефект срещу остаряването на епидермиса.

Недостатъци: методът е прогресивен и трябва да проявите търпение. Някои по-дълбоки бръчки, като тези в края на устните или между веждите, не могат да бъдат преодолени. Мезолифти-нъгт може да предизвика хематоми. Освен това налага стриктно предпазване от слънцето. Хората с дерматози и тези, които приемат антикоагулиращи лекарства, не могат да се възползват от тази техника.