Пилинг за обновяване на кожата

Принцип: този метод се състои в отнемане на най-горния пласт от епидермиса, с който изчезват дребните дефекти. По такъв начин се стимулира подновяването на клетките, което се отразява положително на лицевия овал. Дерматологът нанася течно вещество, състоящо се от глюколова, салицилова и трихлор ацетатна киселина в комбинация с фенол. Съставът зависи от типа на кожния проблем.

Как протича: има различни степени на пилинг. Най-лекият се прилага при първи бръчки и първи признаци на отпускане на кожата. Той се осъществява в 4 сеанса. По-агресивният пилинг се прави само в един сеанс и изисква подготовка на кожата със специален крем, както и локална анестезия. След процедурите кожата трябва да бъде предпазвана от слънчеви лъчи.

Предимства: Методът не носи риск и гарантира освежаване на лицето. Той е безболезнен, няма нужда от престой в болница. Ефектът му се запазва за около 10 години. Най-ефикасен е при бръчките на долния клепач и горната устна. Няма никаква опасност лицето да промени изражението си. Петната и белезите се „стопяват".

Недостатъци: при агресивния пилинг се появява зачервяване на кожата, което води до едноседмична изолация. След това трябва да се прилага маскиращ фон дьо тен, докато кожата се успокои. По мургавата кожа могат да останат кафеникави петна. Бръчките, появили се заради отпускането на мускулите на кожата, не могат да изчезнат. И накрая - склонната към херпес, акне и дерматози кожа не може да бъде подложена на пилинг.